Menu Close

Čuveni čaj od oraha: Sprema se ovako, a za rad štitnjače je izvrsna stvar

Stvaar koja je najkorisnija kod oraha je ljuska, a one se često bacaju u smeće.

To svakako ne treba raditi. Na osnovu ovih, na prvi pogled, nepotrebnih dijelova oraha, prave se tinkture koje pomažu kod raznih tegoba.

Nedostatak joda – najčešća neinfektivna bolest u svijetu.Zbog nedostatka joda, zbog neispravnosti štitne žlijezde, razvijaju se mnoge bolesti.

Utvrditi ovu bolest je vrlo lako: neposredno prije spavanja nanesite nekoliko trakica pamučnom krpom umočenom u jod na podlakticu.Ako sledećeg jutra tačke nestanu, to je znak ovog problema.

Ovaj čaj će vam pomoći kod te tegobe:

Trebat će vam: ½ kašike pregrade uklonjene iz ljuske oraha,voda,džem ili med po želji

Priprema se na ovaj način:

Sipajte pregrade u šerpu, prelijte ih vodom i pustite da proključa.Smanjite toplotu i pustite da čaj odstoji 10 minuta.

I to je to!

Koristi se na ovaj način:

Pijte po jedan gutljaj tri puta dnevno tokom 2-4 nedelje.Po želji u ovaj čaj možete dodati malo meda ili džema.

Ali, u stvari, piće se najbolje konzumira u čistom obliku.Pored toga, u liječenju većine bolesti, posebno štitne žlijezde, koristi se i alkoholna tinktura iz pregrada oraha.

Recept je jednostavan:

Samo napunite teglu od pola litre sa trećinom pregrada, dopunite votkom i ostavite 2-3 nedelje. Nakon procijediti i uzeti 1 kašiku pre jela.Poznavaoci tradicionalne medicine tvrde da je tinktura pregrade korisna i za duge probavne smetnje, miome materice i mastopatiju, nervne poremećaje i nesanicu.

Trljanje tinkturom vodke smatra se efikasnim za radikulitis i bolove u zglobovima.Da li imate konjunktivitis? Nema veze, ovde pregrade od oraha dobro dođu. Da biste to uradili, fino ih sameljite.

A zatim prelijte pola čaše dobijenog praha sa jednom i po čašom hladne vode i pustite da proključa.Ostavite na laganoj vatri 20 minuta. Zatim procijedite kroz nekoliko slojeva gaze.

Od toga ćete dobiti oko pola šolje tamno smeđe tečnosti koja vam treba da navlažite pamučne brisače i nanesete ih na kapke. Ponavljajte postupak nedelju dana.U svakom slučaju se obratite i svom ljekaru, te poslušajte njegove preporuke.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *