Menu Close

DODIKOV MINISTAR U PANICI: “Nakon ovoga će početi kažnjavanja Srbije, RS i srpskog naroda…”

Varamo se ako mislimo da tu postoje racionalni elementi koji treba da govore o suživotu i pomirenju u BiH”, rekao je Budimir

Ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir smatra da postoji realna opasnost od revizije tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije, te dodaje “da nema sumnje da će nakon rezolucije o Srebrenici početi pravna kažnjavanja Srbije, RS i srpskog naroda”.

Budimir, koji je i profesor međunarodnih odnosa, istakao da je revizija tužbe za genocid BiH protiv Srbije moguća posebno u aktuelnim okolnostima, “gdje više nema ni traga međunarodnom pravu”.

To je u pozadini rezolucije, kao i otvaranje Pandorine kutije kojom treba da se poništi sav napredak koji se desio između naroda i Srbije i BiH”, rekao je Budimir za “Večenje novosti”.

On je istakao da nema sumnje da će nakon rezolucije u Generalnoj skupštini UN “definitivno početi pravna kažnjavanja srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske i da će se dešavati dva pravna procesa”.

“Јedan je striktno primjenjivanje Inckovog zakona kojim će se kažnjavati negiranje genocida u BiH, a nakon toga idu tužbe protiv Srbije. Varamo se ako mislimo da tu postoje racionalni elementi koji treba da govore o suživotu i pomirenju u BiH”, rekao je Budimir.

Kada je riječ o formalnim procedurama oko revizije tužbe, Budimir je ocijenio da je to teško da se desi, ali kako ističe, ukoliko se zna kako su donošene presude u Haškom tribunalu za genocid i u Sudu BiH, onda se jasno vidi da su svi procesi uvezani.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *